Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 5:11 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1751 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 117  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 16 Wed, 7:20 pm 
Site Admin

Mona wrote:
A westendben nyílt elsõ magyar IMAX 3D mozi

amm.... az nem abban az új shoppjnszentörben van? arénapláza, vagymi? o_O

Jigsaw wrote:
A következõ a terítéken holnap az "El Topo" c. mexikói csoda, elsõ fél órája alapján már 100-szor jobb mint ez. :lol:

ohyes! az egy.. érdekes film. xD de nagyon alap. :heart:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 17 Thu, 12:18 am 
Forum Fanatic

Nah, ma is vót filmnézés... :)

El Topo (mexikói szürreális allegórikus kult-western, vagymi XD)

Image

Már rögtön az első 10 perc után rájöttem, hogy ez a Jodorowsky (rendezőbácsi, főszereplő, illetve zenéjét szerezte) érdekes egy fazon lehet. XD
Főhősünk, El Topo (magyarul: "A Vakond") a sivatagot járja lovával és pucér kisfiával. Miután látja, hogy egy közeli kisfalut teljesen legyilkoltak, bosszút áll. Fiát otthagyja. Mellészegődik hálából egy nő, aki arra kéri ölje meg a 4 Mestert. Ő így is tesz, ezután borzasztó dolgok történnek vele meg a nézőkkel, a föld alá kerül, majd vissza a föld fölé egy degenerált kis falucskába, fiával találkozik, fiú meg akarja ölni, de inkább aztán mégse, vége WTF.
Nagggyon komoly film, minden percben van vagy 10 szimbólum, amiből általában 1-et felfogok, mindenesetre érdekes minden szinten, a szereplők nagyon jók, a zene nagyon király, a tájak és helyszínek gyönyörűek, színesek.
Aki bírja a nagyon WTF de szép filmeket (amúgy 1970-es, tehát le a kalappal), annak ajánlom. Én úgy olvastam, hogy olyan "mintha Dalí rendezett volna egy filmet David Lynch-csel és Fellinivel", de higgyetek nekem, 10-szer jobb. :D

Santa Sangre (mexikói-olasz szürreális kultfilm, vagymi XD)

Image

Szintén Jodorowsky bácsi által rendezett, de már kevésbé WTF film (1989-es évjárat). A sztori eléggé egyértelmű, van benne rémület, borzongás, dráma, kacagás, heherészés, undor stb. Picit olyan Psycho-szerű a történet, de így hogy ezt leírtam már most szinte lelőttem a poént. :beaten: Na mindegy, cirkuszban felnőtt gyerek családja odavész, tragédiát képtelen feldolgozni, diliházba kerül, na többet meg már végképp nem mondok. XD
Végülis ugyanannyira tudom ajánlani ezt is, mint a másikat, ez talán befogadhatóbb úgy az egészét nézve, viszont sokkal-sokkal véresebb is.

Nah, a Mestertől már csak a Holy Mountain van hátra, az is sorra kerül pár napon belül (csak még át kell írnom a feliratot olaszról angolra XD). :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 17 Thu, 9:39 am 
Site Admin

Jigsaw wrote:
Nah, a Mestertõl már csak a Holy Mountain van hátra, az is sorra kerül pár napon belül (csak még át kell írnom a feliratot olaszról angolra XD). :)

hehh, éppen akartam javasolni, hogy ha bejött az El Topo, akkor a Holy Mountain-t vadászd le, mert az méginkább wtf.. xD egyébként asszem nekem van hozzá angol sub, majd megnézem este (ha eszembe jut o_o/)

Santa Sangre-t meg nagyon rég láttam és nem igazán tetszett.. olyan az egész, mintha egy tipikus olasz horrort akart volna csinálni (amolyan jó kis Bava, Argento tipusut), de ez nagyon nem sikerült volna. o_O

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 17 Thu, 1:54 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Case wrote:
Mona wrote:
A westendben nyílt első magyar IMAX 3D mozi

amm.... az nem abban az új shoppjnszentörben van? arénapláza, vagymi? o_O

Jigsaw wrote:
A következő a terítéken holnap az "El Topo" c. mexikói csoda, első fél órája alapján már 100-szor jobb mint ez. :lol:

ohyes! az egy.. érdekes film. xD de nagyon alap. :heart:

nem tom... ott is van de szerintem az az analóg 3d. mozgó székekkel meg szagokkal széllel ilyesmi.

Ez a sima szemcsis vászonból kimászós típus

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 17 Thu, 6:25 pm 
Forum Fanatic

Case wrote:
egyébként asszem nekem van hozzá angol sub, majd megnézem este (ha eszembe jut o_o/)

Köszi, de már tárgytalan. :) Találtam egy angol subot ami nem passzolt hozzá, így csak bemásolgattam az olasz helyére az enyémbe a szövegeket. XD

EDIT: No, megnéztem ezt a csudálatos filmalkotást. xD

The Holy Mountain

Image

Hát no comment, megintcsak érdekes, színes és WTF film, ahogy sejtettem. xD
Ez tetszett talán a legjobban a három közül, itt éreztem igazán hogy nem kell mindenbe "hű de belegondolnom", elég csak nézni és röhögni vagy éppen szörnyülködni. :lol: Érdekes egy élmény, az biztos.
(Úristen, ezek után hogy fogok visszatérni a "normális" filmekhez... XDDD)
Amúgy fura belegondolni, hogy ez a film is annyira más mint amilyeneket eddig "megszoktam", pl. moziban, mégis sokkal jobban tetszik. Talán azért, mert itt nem lehet kiszámítani mi fog történni legközelebb, meg valahogy olyan "színesebb" meg "gazdagabb" az egész.
Nah, szóval nagyon ajánlom. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 19 Sat, 1:44 pm 
VIP Member

Letöltöttem az új DragonLance filmet, Az őszi alkony sárkányait, mert ugye kötelező darab...
Hát belekukkantottam és... nemtudom XDD
Régi amerikai stílusban van megrajzolva (Hi-man, Silverhawks, régi Transformers, G.I Joe...) és vegyítve van 3D grafikával (nem épp a legjobbal)...
Majd még rendesen végig is nézem és ejtek pár szót. Kiváncsi vagyok mert a könyv nekem alap mű és kb ez indított el az írói pályámon^^!

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 19 Sat, 4:08 pm 
Site Admin

Jigsaw wrote:
Amúgy fura belegondolni, hogy ez a film is annyira más mint amilyeneket eddig "megszoktam", pl. moziban, mégis sokkal jobban tetszik. Talán azért, mert itt nem lehet kiszámítani mi fog történni legközelebb, meg valahogy olyan "színesebb" meg "gazdagabb" az egész.

Welcome to the Wonderful World of Cult Cinema. :beaten:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 19 Sat, 5:56 pm 
Forum Fanatic

Case wrote:
Welcome to the Wonderful World of Cult Cinema. :beaten:

Hehe. :lol:

Más: a Magyarországon várhatóan február 14-én bemutatásra kerülő Cloverfield c. film (kézikamerás-nagyvárosos-szörnyekelőlrohangálós) egy jelenetében felcsendül a Mucc "Fuzz" c. számából egy részlet (valami party-ban), a film stáblistáján is ott a nevük. Csak gondoltam szólok, ha érdekelne valakit. :beaten:
(nem tűnik amúgy rossz filmnek, trailer youtube-on)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 19 Sat, 6:23 pm 
Site Admin

nagyon divatban vannak ezek a kézikamerás horrorok úgy tünik.. még az új Romero zombifilm (Diary Of The Dead is ilyen. O_o)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 20 Sun, 9:05 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

TV2 - 22:05 - Hetedik
YESSS! *0*
Köszi Koga, h szóltál!^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 21 Mon, 1:00 am 
Forum Fanatic

Köszi Batou-nak ezért a két gyöngyszemért:

Grindhouse: Death Proof

Image

Szerintem már ő is leírta a véleményét a filmről régebben, úgyhogy csak röviden: nekem baromira bejött, tetszett a feelingje, a képi megoldások, a szövegek, az akció. Olyan volt, mintha Tarantino 30-40 évvel ezelőtt rendezett volna egy Tarantino-filmet. :greengrin: A zene pedig (mint nála általában) csillagos ötös!!! 8)

Grindhouse: Planet Terror

Image

Jó kis tipikus B-mozi, persze 21. századi effektekkel, 20. századi megvalósításban. :lol: Ez is ugyanannyira (=baromira) tetszett, mint a párja, pláne így hogy egymás után láttam a kettőt. Ami klisés, itt kétszer annyira az, de abszolút nem zavar, látszik hogy direkt csinálták olyanra amilyen. :D

Szerintem aki egy kis coolos, agyat nem túlságosan igénybevevő, retro-weird szórakozásra vágyik, az nyugodtan próbálkozhat ezekkel. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 22 Tue, 3:39 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

készül a 2-es X-akták mozi. Valaki tud róla valamit? Mondjuk Case? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 22 Tue, 6:43 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mona wrote:

Jah, én is láttam róla egy-két (vagyis inkább 3-4) képet. Állitólag nem UFO-s lesz. :( A két főszereplőről jobb nem beszélni, mert enyhén megöregedtek. T_T (Jajj, pedig megboldogult tini koromban mennyire zsongtam szegény Anderson kisasszonyért).

Nah, inkább arra gyúrjunk, hogy áprilistól Etyeken forgatják a Terminator Salvation-t. ^^

Apropó Etyek: Egész jónak tűnik a Hellboy II a trailere alapján. ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 22 Tue, 9:02 pm 
Site Admin

Mona wrote:

semmit de... :love2:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2008 Jan 22 Tue, 9:41 pm 
Senior Member

Case wrote:
nagyon divatban vannak ezek a kézikamerás horrorok úgy tünik.. még az új Romero zombifilm (Diary Of The Dead is ilyen. O_o)

Ez édesnek tűnik, majd megnézem. *__*

egyéb: Végre-valahára a magyar mozikba került a Bárányok harapnakc. csodamű! (külfődön Black Sheep néven futott).

Mi I Am Legend-et nézünk holnap, nem sok elvárással ülök be rá, remélem kellemesen csalódom.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1751 posts ]  Go to page Previous  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 117  Next

All times are UTC + 1 hour