2015-05-02 (Zeni Geva / KK. Null / Tatsuya Yoshida)

A jövő heti hazai Zeni Geva duplakoncert kapcsán (május 5: Szeged, Live Music Club, május 6: Budapest, A38 – bővebb infó itt) a zenekar és a jelenlegi két tag, azaz KK. Null és Tatsuya Yoshida életművéből válogattam.

Szeged fb event / BP fb event / bővebb infó a koncertekről

A műsorhoz bőven volt miből válogatni, ugyanis már maga az 1987-ben indult, iszonyat súlyos rockban utazó, de stílusilag pontosabban nehezen behatárolható zenekar (progressive hardcore, noise rock, artcore, sludge, psychedelic metal…? hívták már őket mindennek) is elég masszív életművel rendelkezik, a jelenlegi duó felállás két tagja azonban külön-külön is elképesztő mennyíségű projektben, zenekarban, kollaborációban vett részt:
KK Null szólóban zajzenészként ismert, több, helyi legendának számító zenekarban is benne volt (ANP, YBO2), és dolgozott többek közt Steve Albinivel, Merzbow-val, Keiji Hainoval, James Plotkinnal, nomeg Pándi Balázssal… akivel a pesti koncertet egyébként egy közös fellépéssel nyitják.
Tatsuya Yoshida pedig a japán underground egyik legfontosabb, legjobb dobosa, szintén dolgozott egy sor élő legendával (Bill Laswell, Otomo Yoshihide, Richard Pinhas, Makoto Kawabata, …), de inkább arról ismert, hogy szinte megszámlálhatatlan, stílusilag teljesen különböző (goth rocktól a noise rock-on és pszichedelián át az experimentális opera szerűségig terjedő) zenekarban szerepelt az évek alatt: Ruins, Koenjihyakkei, Vampillia, Acid Mothers Temple, Dissecting Table, Vasilisk, stbstb.

Alább a tracklista, utána pedig az előben szombat reggel 09:00 és 10:30 közt elhangzott adáshoz a szokásos hallgatós és letöltős link:

Zeni Geva: shi no umi
Zeni Geva: Godflesh
Ruins: Tzomborgha
Koenjihyakkei: Molavena
Absolute Null Punkt: Metacompund JK
KK Null & David Brown: Terminal HZ #4
KK. Null: Material Of Darkness Pt.1
Zubi Zuva X: Zubi Hymn
Zeni Geva: Ground Zero
Phaidia: Darkness Rain
Jim O’Rourke & Kazuyuki K. Null: Neuro Politics
Zeni Geva: Dead Sun Rising
Zeni Geva: 10,000 Light Years
KK. Null: Astraloop 09
YBO2: Dogla Magla
Zeni Geva: Let There Be Rock (AC/DC Cover)
KK. Null, Chris Watson, Z’EV: Invocation
Malinconia: Non Ho Leta
Vasilisk: Photongoul
Zeni Geva: Slam King

listen / meghallgat
download / letölt

zenigeva2015


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *