Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 11:50 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 13358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 891  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 15 Fri, 11:28 pm 
Site Admin

nálam még mindig hip-hop (mily meglepö.. xD) mostanában leginkább Big Z, Dev Large, Maria, Shalla (ex-DS455), Hazu és Montien (Nitro side-project by Suiken & Macka-chin) valamint egyre több neo-Shibuya-kei cucc, föleg sok-sok Capsule (:heart:)

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 25 Mon, 9:40 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

én most ott tartok, hogy kicsit unom már a kedvenc zenéimet:)
Larukutól már a plafont verik a különböző live-ok, ráadásul tegnap este jött le a smile tour2003 abba még bele sem néztem és az a fura hogy nem is nagyon érdekel. Máig a ray-ark koncertek tudnak igazán sokat adni. Az új albumaikat nem szeretem....passz..

ugorjunk

A deg jó mint mindig az új dvd-ken semmi extra nincs és egésznap nem lehet dirut nézni hallgatni (na jó lehet, de két hetente kell egy kis szünet:))

ugorjunk

..de hova...?? Az a baj hogy nincs alternatíva. Belezúgtam ezekbe a major bandákba és nem tudok nagyon elvonatkoztatni az általuk, minősében prezentált dolgoktól..ezért bármily' szánalmas rámnézve az indies (lehet hogy nem is így kell írni) nekem kiesett és nem nagyon találok rajta "fogást"..egy időben elkezdtem buck-ticket hallgatni és az valami nagyon jónak a kezdetét sejtette de sajna nem találtam hozzá live-okat és mivel nálam a csoda ott történik, mocsok módon hanyagolni kezdtem szegényeket...

szal' a lényeg hogy zeneileg (japán zenében mert egyébként, mr.bungel,tomahawk a hagyományos irányvonalam) egy kicsit elku**ultam. Szerencsére az utóbbi időkben gackt keményen kiesett nálam úgyhogy legalább ciki nem vagyok annyira:)

Na segítsetek: az új tervem hogy gátlás nélkül leszedek mindent a tomberryről.....mert igazából nem az a baj hogy divatból szeretek két menő bandát japánból hanem hogy egyszerűen nem ismerem annyira a többit....van kb 30 zenekartól mindenféle ami az évek alatt felgyülemlett és igazából shina ringo lett egyedüli új szerelmem..illetev a siam shade elvérzett nálam szépen csendben érdektelenségbe veszve. Ott van Krush..de az nálam nem fér bele a j-kategóriába mert őt már akkor is szerettem amikor még azt hittem hogy japán kína fővárosa:)

Nya! Segítsetek hogy miket kell feltétlenűl meghallgatni ami nem maradhat ki egy olyan embernél aki a magyar j-szubkultúra teljesen passzív (otthonülős, nem vk-partyra menős) de elvetemült és fanatikus tagja.

az még jó lenne hogy kitől mit érdemes elsőre meghallgatni..mert azért, lehet valami nagyon kiábrándító ha valami nagyon "belsős" számmal kezdek amivel nem fogom megérteni hogy itt mi-miről szól....

pl én a deget a gauze-zel szerettem meg..és lehet hogy teljesen kimaradt volna ha a macabre-vel kezdem(ami a gauze és vulgar után szintén hatalams szerlmem lett)

pl ha raruku-t dune-vel kezdem (ez volt az első j-csapat amit megismertem mostmár kb 5-6 éve) valszeg máig nem tudnám mi az a j-rock és visual-kei....rarukunál az történt(és ez a megtérésem rövid története) hogy belealudtam a Final Fantasy filmbe mert olyan szar volt hogy arra nincs szó vagy több szóból álló kifejezés:)...DE a végén kiütött az ágyból valami zene amiről fogalmam nem volt hogy mi de meg voltam róla győződve hogy ismerem(persze nem ismertem..ja egyébként a spirit dream ins...ről van szó ami ugye még csak nem is a fő művük--finoman szólva)és vagy 20-szor meghallgattam..és megtörtént a csoda: szerelem...és nyomozás: zenék,képek (atyaég ezek japánok?...francia névvel?..és b*zik?...kezdő lépések ugye:)

a lényeg hogy a dune-t egy éve meg sem bírtam hallgatni annyira nem tetszett( főleg ahogy hyde mindenféle fehér lepedőkben hosszú hajjal tántorgott a pv-kben mintvalami skizofrén-transzvesztita-szűz-mária)

szal ajánljatok nekem kihagyhatatlan zenéket csak kiegészítve azzal hogy mivel érdemes kezdeni az ismerkesést...

na aki végigküzdötte magát ezen a kaotikus verbál-terror-apokalipszisen..annak gratulálok illetve én kérek elnézést:) (hozzá tehetném még a sablonos poénok elvárásainak megfelelően hogy " nekem kellemetlen" de nem teszem)

:kitty:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 25 Mon, 8:24 pm 
Site Admin

hmm.. hát fene tudja. visual részröl egy-két tipp, amivel szerintem érdemes megpróbálkozni, ha még eddig nem..
Deadman-no alternative
D-Paradox
Babylon-ni
emmurée-love letter

major bandák mostanában.. hát izé. (ellenben ha a régebbiek közül kimaradt nálad a Laputa, akkor öket nagyon tudom ajánlani, mindenekelött a cakera albumot.. de hát ugye ök meg feloszlottak.. :\)

egyéb japcsi zenékben rengeteg minden van amit érdemes meghallgatni.. csak a rock dolgoknál maradva pl. Rosso, Thee Michelle Gun Elephant, Number Girl, Zazen Boys, downy, Yellow Monkey. pop-ból mondjuk Love Psychedelico, Yaida Hitomi, the brilliant green. meg még van millió más cucc, csak nehéz így látatlanban ajálgatni dolgokat, hogy nem nagyon tudom, hogy különben miket hallgatsz.. ^^"

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 25 Mon, 11:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

folyt.
Metronome - Metronome 1
Cali≠gari - 8
Merry - Kosheiha Blend Classic - Oldies Tracks
Guniw Tools - 2000 ls best
(Mucc - Kuchiki no tou
Plastic Tree - Puppet Show
Kagerou - Rakushu)

DespairsRay - Coll:Set-et hallgatok amúgy most nap mint nap, mióta kijött az album xD. jelen pillanatban épp nem, mert Dokusatsu Terrorist-ot, előtte Electric Eel Shock - Slayers bay blues albumot. kéne az új " beat me" Electric Eel Shock album. aztán mad capsule markets ( Sanbika c. dal :heart:).

jelen pillanatban ha vki kéne tőlem cédét, csupa nem-visual-keit írnék rá, kábé.

és 27.-én adják ki az új Kagerou albumot ( Guruiro). xD gondolom, holnap már azt fogom hallgatni. ^^'

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 25 Mon, 11:51 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nálam leginkább az számít hogy igazi karizumatikus személy legyen a frontember ..zeneileg pedig tetszik bármi ami igényes és izgalmas. Nekem kifejezetten a japán tipusu rock és visual jön be nagyon..lehet hogy ez egy buta általánosításnak tünik,de valjuk be azért dallamvezetésében fel lehet fedezni az azoonos megkülönböztető jegyeket amik mássá teszik ezt az európai vagy amcsi zenétől...szal shina ringo,deg, laruku, malice, a mai naptól koruyume(nagyon sziven talált :) )...pl nagyon megtetszett a "dő lö kvarc" rodeo c. száma de az album nem egy nagy durranás...és pl gackt sem volt rossz amíg el tudta velem hitetni hogy milyen egyedi karizmatkus figura....aztán hamar lebukott :)

az olyan zenékre lennék kiváncsi amit a deg is képvisel, de kifejezetten az a hangulati és előadói elem tetszik, ahogy pl egy mushi -t elő tud adni....tehát olyan band-ekre lennék kiváncsi akik a csöpögő érzelmeket vegyítik a nagyon durva kifakadásokkal ( nem úgy mint a korn....) hanem olyan kellemesen ahogy a degnél is van....ja igen..koruyume-től milyen liveot érdemes megnézni..az nagyon érdekelne...

na jóéjjt mindenkinek csicsizni is kell mert morcos leszek holnap és az nagyon sok embernek rossz szokott lenni........

most nézem van új rotáció:) ez a glay ez popnak minősül ugye?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 27 Wed, 12:40 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

mióta befigyeltem , hogy a Goatbed c. zenekarban a cali=gari énekese énekel, azóta most Goatbed vadászat és :heart: van.

kyonak üzenet, a felsoroltak közül a visual zenekarok elég karizmarikus énekessel rendelkeznek mind, csak nem jelent meg mindegyiküknek annyi koncertvideója. ^^" (ps. indie rock műfaj kilőve)

nem lehet megmondani a 100%os frankót, hogy azt hallgass és az neked jó lesz. xD de ha ez kell megteszem, hallgass / nézz Merry-t. és Kagerou-t. xD ámbár, biztos megtörtént már. :? Gara és Daisuke elég jók. ^^"

lol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Jul 27 Wed, 2:41 pm 
Member

Kyo:
Umm, szvsz még Baiser-el is meg lehet próbálkozni...x3 ( Ha eddig még nem hallottál volna tõlük semmit)
Én személy szerint miattuk szerettem meg a vkei-t, és a mai napig nem tudok rájuk unni. Dallamos, lájtosabb rock-ot játszottak, de vannak sikítozós-darálós dalaik is, meg pár ien weird izé is. ( Mint pl defleurir vagy borei) 10 évig húzták, ami szvsz egész jó teljesítmény, és jópár lemezt hátrahagytak, de amiket így elsõre ajánlanék az az Ash és a La luna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Aug 28 Sun, 7:22 pm 
Site Admin

napok óta szinte csak new school Shibuya kei.. ennyi rengeteg happy-happy zenétöl megfájdul az ember feje.. :shock:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Sep 29 Thu, 1:05 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Calmando Qual - march of the apes = T-REX - 20th Century Boy ????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Oct 08 Sat, 10:47 am 
Site Admin

(nah, tegnap hullaálmosan rossz topicba írtam, tehát most a helyére.. ^^)
omfgomfg!! Koenji Hyakkei!!! omfgomfgomfgomfgomfg!!!! :shock:
iszonyú régóta megvan, de korábban talán egyszer hallgattam meg futólag, aztán eltünt a sok-sok egyéb új cucc közt... most meg véletlenül elökerült és... omfgomfgomfgomfgomfgomfg!!!!! :shock:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Oct 13 Thu, 7:17 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mostanában visszatértem a gyökerekhez. Ilyenkor télen mindig Malice a nyerő. Illetve néha a Moi Dix Moi első lemezének is megengedem hogy felmásszon a plylist-emre.. egyébként ilyenkor a hideg és a sötét érkeztével elég labilis leszek zeneileg és kifordulok magamból...
*mona épp Falco-t hallgat és tisztában van vele hogy ennél mélyebbre már nem mehet..ja de majd ha lejött soulseekről az east17 best of..

:D:D:D:D:D:D ....ez van

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Oct 24 Mon, 6:23 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

aaah, megvan! Kagerou - Rakushu - 06. Shibire Kokoro ....és a zongora benne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Oct 24 Mon, 10:12 am 
Mumus

az a szám nagyon ott volt!! Iszonyúúúúúúúúú jóóóóó volttttttttttttt!!!!!!!!! Daisuke daisukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Nov 06 Sun, 9:47 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

na most kezdett el a könyökömön kifolyni a dark gotic visual. Ma saját meglepetésemre Aiko egy régi albumára "zúztam" mosogatás közben... iszonyat bájos ahogyan fülsértő hamissággal tartja ki a sor végi magas hangokat.. imádom

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2005 Nov 09 Wed, 12:55 am 
Site Admin

Aural Vampire! :heart:

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 13358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 891  Next

All times are UTC + 1 hour