én most ott tartok, hogy kicsit unom már a kedvenc zenéimet:)
Larukutól már a plafont verik a különböző live-ok, ráadásul tegnap este jött le a smile tour2003 abba még bele sem néztem és az a fura hogy nem is nagyon érdekel. Máig a ray-ark koncertek tudnak igazán sokat adni. Az új albumaikat nem szeretem....passz..
ugorjunk
A deg jó mint mindig az új dvd-ken semmi extra nincs és egésznap nem lehet dirut nézni hallgatni (na jó lehet, de két hetente kell egy kis szünet:))
ugorjunk
..de hova...?? Az a baj hogy nincs alternatíva. Belezúgtam ezekbe a major bandákba és nem tudok nagyon elvonatkoztatni az általuk, minősében prezentált dolgoktól..ezért bármily' szánalmas rámnézve az indies (lehet hogy nem is így kell írni) nekem kiesett és nem nagyon találok rajta "fogást"..egy időben elkezdtem buck-ticket hallgatni és az valami nagyon jónak a kezdetét sejtette de sajna nem találtam hozzá live-okat és mivel nálam a csoda ott történik, mocsok módon hanyagolni kezdtem szegényeket...
szal' a lényeg hogy zeneileg (japán zenében mert egyébként, mr.bungel,tomahawk a hagyományos irányvonalam) egy kicsit elku**ultam. Szerencsére az utóbbi időkben gackt keményen kiesett nálam úgyhogy legalább ciki nem vagyok annyira:)
Na segítsetek: az új tervem hogy gátlás nélkül leszedek mindent a tomberryről.....mert igazából nem az a baj hogy divatból szeretek két menő bandát japánból hanem hogy egyszerűen nem ismerem annyira a többit....van kb 30 zenekartól mindenféle ami az évek alatt felgyülemlett és igazából shina ringo lett egyedüli új szerelmem..illetev a siam shade elvérzett nálam szépen csendben érdektelenségbe veszve. Ott van Krush..de az nálam nem fér bele a j-kategóriába mert őt már akkor is szerettem amikor még azt hittem hogy japán kína fővárosa:)
Nya! Segítsetek hogy miket kell feltétlenűl meghallgatni ami nem maradhat ki egy olyan embernél aki a magyar j-szubkultúra teljesen passzív (otthonülős, nem vk-partyra menős) de elvetemült és fanatikus tagja.
az még jó lenne hogy kitől mit érdemes elsőre meghallgatni..mert azért, lehet valami nagyon kiábrándító ha valami nagyon "belsős" számmal kezdek amivel nem fogom megérteni hogy itt mi-miről szól....
pl én a deget a gauze-zel szerettem meg..és lehet hogy teljesen kimaradt volna ha a macabre-vel kezdem(ami a gauze és vulgar után szintén hatalams szerlmem lett)
pl ha raruku-t dune-vel kezdem (ez volt az első j-csapat amit megismertem mostmár kb 5-6 éve) valszeg máig nem tudnám mi az a j-rock és visual-kei....rarukunál az történt(és ez a megtérésem rövid története) hogy belealudtam a Final Fantasy filmbe mert olyan szar volt hogy arra nincs szó vagy több szóból álló kifejezés:)...DE a végén kiütött az ágyból valami zene amiről fogalmam nem volt hogy mi de meg voltam róla győződve hogy ismerem(persze nem ismertem..ja egyébként a spirit dream ins...ről van szó ami ugye még csak nem is a fő művük--finoman szólva)és vagy 20-szor meghallgattam..és megtörtént a csoda: szerelem...és nyomozás: zenék,képek (atyaég ezek japánok?...francia névvel?..és b*zik?...kezdő lépések ugye:)
a lényeg hogy a dune-t egy éve meg sem bírtam hallgatni annyira nem tetszett( főleg ahogy hyde mindenféle fehér lepedőkben hosszú hajjal tántorgott a pv-kben mintvalami skizofrén-transzvesztita-szűz-mária)
szal ajánljatok nekem kihagyhatatlan zenéket csak kiegészítve azzal hogy mivel érdemes kezdeni az ismerkesést...
na aki végigküzdötte magát ezen a kaotikus verbál-terror-apokalipszisen..annak gratulálok illetve én kérek elnézést:) (hozzá tehetném még a sablonos poénok elvárásainak megfelelően hogy " nekem kellemetlen" de nem teszem)