Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 28 Tue, 2:09 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 1830 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 122  Next

Kedvenc album?
Coll:set (2005) 57%  57%  [ 20 ]
Mirror (2007) 11%  11%  [ 4 ]
Redeemer (2009) 3%  3%  [ 1 ]
Monsters (2010) 29%  29%  [ 10 ]
Total votes : 35
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 10:50 am 
oshare booty
oshare booty

teljesen jogos annyiban, h a mucc is elhalványul a végére, de ott van egy sora to ito 10. dalként ami ismert! (és nem éppen lite-lassú) és a mucc azzal együtt is 4 dal erejégi lassul be
itt... a lost in.. után csak lite vmik vannak és a horizon nekem kevés kapaszkodó. nemtom.. olyan mintha az elejét egy fiatal, tempós együttes írta volna, a második szakaszát egy befutott laruku, amelyik véletlenül sem akar tombolni

nem leszólni akarom!! isten őrizz :D kevesen tudják h együttesem is eredetileg a despa képére/miatt indult meg (noha messze vagyunk mi attól) de máig mérvadóak a dalaik
de szvsz a mucc erősebbet alkotott most (noha szó se róla, sokkal tapasztaltabbak is)

viszont akkor is várom már h erre járjon a despa egy koncival! mert a mirrorról továbbra sem tettem le h élőben halljam! nomeg kamikaze sem volna utolsó!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 10:51 am 
oshare booty
oshare booty

Risa wrote:
Az album nekem tetszik, igaz, h kicsit lassabb, mint amit Redeemer meghallgatása után vártam.

a legjobb és jogosabb kritika!! ^^
sztem is eltalált lett az új anyag, de a redeemer alapján több tempót vártam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 11:42 am 
Forum Fanatic

Szabi: köszi a részletes album-kivesézést, ma délután én is sort kerítek rá (csak még előtte felvezetem az előző két nagylemezükkel). Huhh, kíváncsi vagyok!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 11:44 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

Larakut én is éreztem a Heaven's Color-ban.

pszabi wrote:
viszont akkor is várom már h erre járjon a despa egy koncival! mert a mirrorról továbbra sem tettem le h élőben halljam! nomeg kamikaze sem volna utolsó!

Azt én is nagyon várom, sőt egy barátnőm is csatlakozna, szal már csak ők hiányoznak. *_* És egy jó időpont, h ki is lehessen menni.
Sixty~Nine, Trickster és Hollow élőben :heart:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 1:42 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Én most szedem de mindenhol szidják mint azt a bizonyos bokrot szokás.
pszabi beszámolója alapján nem számítok semmi ütősre ami nálam bekopna a lejátszóba, és azt kell mondjam, sajnos.
"Hallatlanban" egyelőre többet nem írok.

EDIT:

Na akkor, első hallásra mondom amit gondolok.

Kezdeném azzal h messze nem csalódtam akkorát ebben az albumban, mint azt vártam. Szívfájdalmam, de kezdek megbékélni a tudattal h ezentúl ne várjak a Despa fiúktól valami darkos zúzdát, helyette marad a populárisabb (és ez alatt nem feltétlenül azt értem h poposabb) hangzás. Hiába, a major-ségnek ára van :roll:

Az album eleje jól húz, mindennek ellenére. Lizard szerintem jobb lett mint a Redeemer, de el kell ismernem h ez a két dal kissé kevés h megtartsa ezt a hangzóanyagot a hátán. Minden esetre ez a két szám lett a nagy kedvencem így elsőre.
Ami tetszett még és maradt is nyoma az a Lost in re;birth és Paradox 5 (amiben felfedeztem az Coll:set nyitó dalának, az Infection-nek a hangeffektjeit). Paradox 5 remekül összerakott kis szám, annak ellenére h lassú. A lassabbak közül még a R.E.M az ami bejövős.

Az album legnagyobb hibája szerintem h túlsúlyban vannak az érzelgős, lassú, lírai számok és a közéjük tűzdelt korábbi single-dalok nem elég erősek h megtartsák az egyensúlyt. Újrahallgatva igazán a már ismert dalok közül csak a Brilliant tetszett meg.

Számomra kész kínszenvedés volt h a Masquerade-et telehörgi Hizumi. A szám nem rossz, de annyira nem illik bele az a hörgés h az valami hihetetlen, pedig tudjátok h egyébként szeretem az ilyet.
Az meg egyenesen katasztrófa h utána a Yozora jön, ami tényleg simán lehetne egy Laruku szám is.

Nagyjából a felénél, tehát a 6-os környékén éreztem úgy h unalmas kezd lenni és ez az élmény nem változott a végéig. Túl sok a lassú, de ezt már írtam.

Pozitívum h annak ellenére h erősen elhúztak a gyökereiktől a számomra idegen pop-rock irányba a számok technikásak. Egynémely gitár és dob résznél felkaptam a fejem h "na ez igen".
A szomorú az egészben az h nekem még mindig, sőt egyre inkább, az a benyomásom, h tudnak ezek a fiúk ha akarnak, csakhogy minek akarni ha kevés kínlódással (értsd populárisabb irány) is megveszik. Sőt, nem tagadom, h bizonyára így szélesebb réteg számára emészthető zenét játszanak, ami a bevétel szempontjából nem utolsó szempont. Ezzel nem azt akarom mondani h csak a pénzre fókuszálnak, de szerintem náluk sajnos igencsak eltolódott a hangsúly az igazán jó zene felől a "könnyen sok pénzt" irányába.

Összességében nálam ez az album egy erős közepesre elég, tehát 6/10.
A jövőre nézve számottevő javulást (értsd visszatérést a korábbi zúzda hangzásvilághoz) már egyáltalán nem várok.
Ezzel együtt viszont búcsúzok is tőlük és nem kívánok koncertre menni a jövőben. Ez az irányvonal engem hidegen hagy.

Last edited by Aru on 2009 Mar 11 Wed, 3:21 pm, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 3:14 pm 
oshare booty
oshare booty

de azért ne az enyém alapján ítélj ^^ hallgasd meg..
de tom h úgyis meg fogod

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 3:21 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^olvasd el az editelt posztomat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 3:28 pm 
Forum Fanatic

Hú, idáig mindenki, akitől review-t olvastam (nem csak itt), azt írja, hogy erős közepes lett az album nagyjából... Ez persze nem tántorít el cseppet sem, most indítottam, majd írok ha végeztem vele. 8-)

EDIT: Nah, meghallgattam kétszer is, hogy minden jobban "beivódjon". :lol: Hááát~ végülis nem olyan rossz, csak most még nekem nagyon szürke. A dalokra a legjobb jellemző nem a "rossz" szó, hanem inkább a "jellegtelen". :beaten: Mindenesetre vannak azért ütős/jó számok hál' istennek.

A nyitó Lizardnak számomra nagyobb a füstje, mint a lángja; ha nem albumnyitó lenne, lehet fele ennyire tetszene csak. Egész jó, bár van benne pár riff/téma/részlet, ami más helyekről rémlik. :lol:
A BRILLIANT elmegy, de semmi extra.
Ésvégreee~ REDEEMER, ez már tetszik! 8-) Jó kis szeletelős/reszelős gitárok, a vokál is stimmel hozzá, jó témák. Nagyon bejövős.
Ugyancsak a 10 pontos kategóriát erősíti nálam a következő, Kohaku c. szám. Tipikus Despás "féllassú" (pl. Hai to ame, Tsuki no kioku), és ezeket imádom! Feeling és dallamosság dögivel, szééép~. :heart:
KAMIKAZE, hááát, ez még mindig olyan fura nekem. Elhallgatom azért.
A Lost in re:birth inkább vicces, mint scary/zúzós. Persze aztán jön a dallamos refrén megminden. Nemtecc, de hallgatható valamennyire.
R.E.M..., ezt legszívesebben ugranám, semmi Despás nincs benne szerintem, túságosan uncsi és jellegtelen nekem.
A HORIZON eddig is bejövős volt, most is az. Szép dallamok, jó refrén, killer gitárok, minden. És ha Larukus, akkor mivan? :beaten:
MASQUERADE, ehh, vicc ez a hörgés, amit Hizumi kierőszakol magából, a zene meg pont akkor vált át valami erőtlenre, amikor már majdnem kezdene jó lenni. Diszöpojntment.
Szinte remegő térdekkel vártam a Yozora-t, amit mindenki ütlegel, de végülis nemrossz! Olyan feeling, mintha Hyde jammelne egyet a Mucc-kal, de teljesen (csak a minimálszinti miatt van egy kis Despa-mellékíze). Nem annyira markáns, hogy kedvencem legyen, de nagyon jó próbálkozás!
A PARADOX 5-nél csak lestem, hogy véletlenül egy Suilen dal keveredett a playlistbe, de nem. :lol: :lol: :lol: Fura, és mégse fura. Hizuminek naggyon jó a hangja benne, a zene meg kellemesen elvont/túlvilági, a kis női énekes díszítések is bejönnek, olyan világzene feeling. Nagyon tuti. 8-)
A HEAVEN'S COLOR a végén olyan hallgatható, de semmi különleges.

Összeségében az egész lemezről azt lehet elmondani, hogy olyan volt nekem mint az utsó dal: "hallgatható, de semmi különleges". A stílussal alapból akkora baj nem lenne, ha emlékezetesek maradnának számomra a dalok, de a többségüknek ez nem sikerült most. Azért várom, hogy mi lesz a következő dobásuk, mert tudnak ők azért még most is bőven nagyon jókat írni. :)

Ha pontoznom kéne, akkor egy erős 6/10 lenne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 8:58 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

pszabi wrote:
viszont akkor is várom már h erre járjon a despa egy koncival!

én is... főleg, hogy a héten koncerteket néztem és teljesen rá vagyok pörögve ^^"

az albumról amúgy annyit, hogy tízes listából én is hatot adnék nekik... az album végighallgatása közben nagyon hiányoltam az energiát... nem tudom, miért, de a legtöbb szám ígéretesen kezdődik, viszont mintha elfogyna a kreativitás és az egész ellaposodik... egyébként az egész album tűrhető, nagyon kiemelkedően jó szám szerintem nincs rajta, de a Yozora szerintem botrányos. X3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 9:13 pm 
oshare booty
oshare booty

én meg már azt hittem h alá pontozom.. és ehhez képst az enyém 6,5! :beaten:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 11 Wed, 10:36 pm 
Forum Addict

Köszi, leszedtem, ma már nincs lelkierőm meghallgatni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 12 Thu, 5:38 pm 
VIP Member

Nekem tetszik az album :roll: 9/10

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 13 Fri, 12:13 pm 
Forum Addict

Na, meghallgattam az albumot és nekem olyan szo-szo. Az elejére még figyeltem, bár a Brilliantot áttekertem, mert azt egyszerűen nem tudom végighallgatni, az utána következő 2-3 számra is tudtam még figyelni, de aztán nagyon belassul és már nem tudtam annyira figyelni rá. Összességében véve én adnék rá egy 6,4-et, de csak mert jószívű vagyok és mert vannak rajta technikásabb számok is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 13 Fri, 6:41 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Redeemer DVD vob formátumban:

Part 1

Part 2

Part 3

Innen: LJ

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Mar 14 Sat, 9:51 am 
oshare booty
oshare booty

\(*o*)/

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1830 posts ]  Go to page Previous  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 122  Next

All times are UTC + 1 hour