Hú, idáig mindenki, akitől review-t olvastam (nem csak itt), azt írja, hogy erős közepes lett az album nagyjából... Ez persze nem tántorít el cseppet sem, most indítottam, majd írok ha végeztem vele.
EDIT: Nah, meghallgattam kétszer is, hogy minden jobban "beivódjon".

Hááát~ végülis nem olyan rossz, csak most még nekem nagyon szürke. A dalokra a legjobb jellemző nem a "rossz" szó, hanem inkább a "jellegtelen".

Mindenesetre vannak azért ütős/jó számok hál' istennek.
A nyitó
Lizardnak számomra nagyobb a füstje, mint a lángja; ha nem albumnyitó lenne, lehet fele ennyire tetszene csak. Egész jó, bár van benne pár riff/téma/részlet, ami más helyekről rémlik.
A
BRILLIANT elmegy, de semmi extra.
Ésvégreee~
REDEEMER, ez már tetszik!

Jó kis szeletelős/reszelős gitárok, a vokál is stimmel hozzá, jó témák. Nagyon bejövős.
Ugyancsak a 10 pontos kategóriát erősíti nálam a következő,
Kohaku c. szám. Tipikus Despás "féllassú" (pl.
Hai to ame,
Tsuki no kioku), és ezeket imádom! Feeling és dallamosság dögivel, szééép~.
KAMIKAZE, hááát, ez még mindig olyan fura nekem. Elhallgatom azért.
A
Lost in re:birth inkább vicces, mint scary/zúzós. Persze aztán jön a dallamos refrén megminden. Nemtecc, de hallgatható valamennyire.
R.E.M..., ezt legszívesebben ugranám, semmi Despás nincs benne szerintem, túságosan uncsi és jellegtelen nekem.
A
HORIZON eddig is bejövős volt, most is az. Szép dallamok, jó refrén, killer gitárok, minden. És ha Larukus, akkor mivan?
MASQUERADE, ehh, vicc ez a hörgés, amit Hizumi kierőszakol magából, a zene meg pont akkor vált át valami erőtlenre, amikor már majdnem kezdene jó lenni. Diszöpojntment.
Szinte remegő térdekkel vártam a
Yozora-t, amit mindenki ütlegel, de végülis nemrossz! Olyan feeling, mintha Hyde jammelne egyet a Mucc-kal, de teljesen (csak a minimálszinti miatt van egy kis Despa-mellékíze). Nem annyira markáns, hogy kedvencem legyen, de nagyon jó próbálkozás!
A
PARADOX 5-nél csak lestem, hogy véletlenül egy Suilen dal keveredett a playlistbe, de nem.

Fura, és mégse fura. Hizuminek naggyon jó a hangja benne, a zene meg kellemesen elvont/túlvilági, a kis női énekes díszítések is bejönnek, olyan világzene feeling. Nagyon tuti.
A
HEAVEN'S COLOR a végén olyan hallgatható, de semmi különleges.
Összeségében az egész lemezről azt lehet elmondani, hogy olyan volt nekem mint az utsó dal: "hallgatható, de semmi különleges". A stílussal alapból akkora baj nem lenne, ha emlékezetesek maradnának számomra a dalok, de a többségüknek ez nem sikerült most. Azért várom, hogy mi lesz a következő dobásuk, mert tudnak ők azért még most is bőven nagyon jókat írni.
Ha pontoznom kéne, akkor egy erős 6/10 lenne.