Jigsaw wrote:
Most az előbb pedig kivégeztem Philip K. Dick: Ubik címűjét, és hát huhh. xD Legjobb Dick regény, amit eddig olvastam!! Az elején még minden oké, aztán minden nagyon fura lesz, aztán kiderül, hogy miért (lehetett sejteni), aztán megint wtf minden, aztán megint kiderülés, és a legeslegvégén, amikor már szinte mindent ért az ember, egy olyan két bekezdéssel van vége, hogy lógott az állam a padlóra, hogy "most akkor mivaaaan???" xDDD Rendkívül bejövős, ez is újra lesz majd olvasva.
Óóóó imádom!!!!
Mondjuk szerintem PKD a legeslegnagyobb sci-fi klasszikus. Fanatikus gyűjtő vagyok...!
Amúgy pedig a következő könyvek voltak számomra meghatározók (nem sorrendben, mert olyat nem tudok):
Gibson: Neurománc meg szinte minden más műve
Tolkien: Gyűrűk ura
Barker: Korbács, (u.a. mint Gibson) legutóbbi kedvencem az Abarat, ami elvileg 5 kötetesre van tervezve, az amcsiknál kijött 2, a harmadikat most várják, nálunk még csak az első jelent meg
Weiss-Hickman: Dragonlance trilógia (ami persze később kibővült, de azért ez a klasszikus nekem)
Salvatore: Sötét elf trilógia (Otthon, Száműzött, Menedék - a többi egy fos szerintem)
de nagyon szeretem Morita Akio Made in Japan könyvét, ami a Sony alapításáról, első éveiről szól
Stephen Lawhead meg A Pendragon-ciklus néven adott ki egy pentológiát, amelyben szerintem az elődökhöz hasonlóan jól hozza az angol fantázia-kalandvilág meséit, és sajátos szemszögből dolgozza fel az Artúr-mondakört.
És ha már történelem akkor Druon: Elátkozott királyok.
Mindezek mellett zseniális a Globalizáció csapdái könyv is, illetve a világ legjobb meséje pedig a Mazsola!!!!