Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 5:47 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 433 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 10:41 am 
Elite Member

Én most fejeztem be Anatole France: Jeanne d'Arc élete c. regényét, s bevágtam Norman Mailer: Meztelenek és holtakjába.

Az előző nagyon jó volt, főként mert krónikaidézetek és levelek is szerepeltek benne így erről a csajjéról többet lehetett megtudni, mint mondjuk Mark Tawin könyvéből, vagy bárki máséból.
Az utóbbi jó lenne a könyv, ha nem szólna az első két fejezet az unalmas pókerozásról, vagy 30 oldalon keresztül...

Ha befejeztem a második kötetét, lehet, hogy neki fogok valami elvontabba, mint mondjuk Nicholas Evans: A suttogó.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 4:40 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

na akkor.

philip k. dick
dragonlance (régi margaret weis tracy hickman félék)
Murakami Haruki
Sötét elf trilógia (szigorúan az első)
Kurt Vonnegut - Hazátlan Ember
Kőszívű ember..najó csak vicceltem..inkább egy térdlövés
bash.org ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 5:24 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Mona wrote:
na akkor.

philip k. dick
dragonlance (régi margaret weis tracy hickman félék)
Murakami Haruki
Sötét elf trilógia (szigorúan az első)
Kurt Vonnegut - Hazátlan Ember
Kőszívű ember..najó csak vicceltem..inkább egy térdlövés
bash.org ;)

:lol: Háát ilyen hazafi vagy...? :lol:

Dick professzortól mi jót olvastál a pár hónappal (vagy inkább évvel) ezelőtti eszmecserénk óta? ;)

Nekem most asszonkám miatt Mengeléről kellene olvasnom, de nem túlzottan érdekel a téma. Amúgy nem olvasok mást. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 6:26 pm 
Elite Member

Jigsaw wrote:
Most az előbb pedig kivégeztem Philip K. Dick: Ubik címűjét, és hát huhh. xD Legjobb Dick regény, amit eddig olvastam!! Az elején még minden oké, aztán minden nagyon fura lesz, aztán kiderül, hogy miért (lehetett sejteni), aztán megint wtf minden, aztán megint kiderülés, és a legeslegvégén, amikor már szinte mindent ért az ember, egy olyan két bekezdéssel van vége, hogy lógott az állam a padlóra, hogy "most akkor mivaaaan???" xDDD Rendkívül bejövős, ez is újra lesz majd olvasva.

Óóóó imádom!!!!
Mondjuk szerintem PKD a legeslegnagyobb sci-fi klasszikus. Fanatikus gyűjtő vagyok...!

Amúgy pedig a következő könyvek voltak számomra meghatározók (nem sorrendben, mert olyat nem tudok):
Gibson: Neurománc meg szinte minden más műve
Tolkien: Gyűrűk ura
Barker: Korbács, (u.a. mint Gibson) legutóbbi kedvencem az Abarat, ami elvileg 5 kötetesre van tervezve, az amcsiknál kijött 2, a harmadikat most várják, nálunk még csak az első jelent meg
Weiss-Hickman: Dragonlance trilógia (ami persze később kibővült, de azért ez a klasszikus nekem)
Salvatore: Sötét elf trilógia (Otthon, Száműzött, Menedék - a többi egy fos szerintem)
de nagyon szeretem Morita Akio Made in Japan könyvét, ami a Sony alapításáról, első éveiről szól
Stephen Lawhead meg A Pendragon-ciklus néven adott ki egy pentológiát, amelyben szerintem az elődökhöz hasonlóan jól hozza az angol fantázia-kalandvilág meséit, és sajátos szemszögből dolgozza fel az Artúr-mondakört.
És ha már történelem akkor Druon: Elátkozott királyok.
Mindezek mellett zseniális a Globalizáció csapdái könyv is, illetve a világ legjobb meséje pedig a Mazsola!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:07 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

oolong wrote:
Jigsaw wrote:
Most az előbb pedig kivégeztem Philip K. Dick: Ubik címűjét, és hát huhh. xD Legjobb Dick regény, amit eddig olvastam!! Az elején még minden oké, aztán minden nagyon fura lesz, aztán kiderül, hogy miért (lehetett sejteni), aztán megint wtf minden, aztán megint kiderülés, és a legeslegvégén, amikor már szinte mindent ért az ember, egy olyan két bekezdéssel van vége, hogy lógott az állam a padlóra, hogy "most akkor mivaaaan???" xDDD Rendkívül bejövős, ez is újra lesz majd olvasva.

Óóóó imádom!!!!
Mondjuk szerintem PKD a legeslegnagyobb sci-fi klasszikus. Fanatikus gyűjtő vagyok...!

Én is gyűjtöttem, csak drágák a könyvek... majd ha tehetősebb leszek, utólag megveszem az egész sorozatot. :D *optimista*

Én egy Dick regényt nem tudtam még végigolvasni (mármint azok közül amely megvan): a Kamera által homályosan-t. Számomra kicsit más, mint a többi, ámbár mondom: nem mélyedtem annyira bele.

Clive Barker-től nekem is van pár könyvem, régen faltam őket. A Cabal-t olvastam el (nem ugrik be mi is volt a magyar címe, de két vörös szem volt a borítóján), meg a Pokolkeltőt.

Dragonlance-ből egy kötetem van, az már vagy 10 éve, és nem is tudom miért vettem, mert a fantasy-t sosem komáltam... :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Én most a roppant érdekes Moldvai magyarság című könyvet olvastam... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:32 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Pink Spider wrote:
Én most a roppant érdekes Moldvai magyarság című könyvet olvastam... :?

Hűűű... *felcsillanó szem effektus* :shock: Erről mesélhetnél! ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:34 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Fura, hogy Barkertől a Korbácsot mindenki szereti, én is próbáltam elolvasni, de a fejemet vertem tőle a falba, végül feladtam. o_O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jude wrote:
Fura, hogy Barkertől a Korbácsot mindenki szereti, én is próbáltam elolvasni, de a fejemet vertem tőle a falba, végül feladtam. o_O

Én nem olvastam, de talán ezért nincs púp a fejemen. Apropó: Kobakod hogy van? XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:48 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Koga wrote:
Én nem olvastam, de talán ezért nincs púp a fejemen. Apropó: Kobakod hogy van? XD

Én próbáltam, de becsődöltem, összekapartam magam az író stílusától. A fejem meg rendben, tekintve, hogy nem nyűglődtem végig a könyvet. XD

Hogy on is legyen: Megvettem Kingtől a Fekete Ház újrakiadását, mivel a régit anno kölcsönadtam valakinek, aki azóta szőrén-szálán eltűnt, a könyvemmel együtt. -.-" Úgyhogy most azt olvasom újra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:50 pm 
Forum Fanatic

oolong wrote:
Óóóó imádom!!!!

Hehe, ezt jó hallani! :) Tőle mi a kedvenced, és mit ajánlanál nekem? Eddig az Ubikot, az Ember a fellegvárbant, a Palmer Eldritch három stigmáját és a Lenn a sivár földön c. novelláskötetet olvastam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:56 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
oolong wrote:
Óóóó imádom!!!!

Hehe, ezt jó hallani! :) Tőle mi a kedvenced, és mit ajánlanál nekem? Eddig az Ubikot, az Ember a fellegvárbant, a Palmer Eldritch három stigmáját és a Lenn a sivár földön c. novelláskötetet olvastam.

Figyel az ég. Kizökkent idő. 50-es évek, nekem nagyon bejövős mindkettő. ^^

Én az Emlékmás eredetijére vagyok kíváncsi, csakhogy nem tudom mi a címe annak a kisregénynek. :(

Jah, meg persze: Minority Report. ;)

Jude, Jude, Jude... Látom nem tántorodsz el István Királytól (Verne Gyula után szabadon ^^).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 12 Tue, 7:58 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Koga wrote:
Jude, Jude, Jude... Látom nem tántorodsz el István Királytól (Verne Gyula után szabadon ^^).

Nem. 14 éve együtt vagyunk, jóban-rosszban, mesterműben-ujjgyakorlatban, örök szenvedélyes szerelemben, együtt a sírig. XDDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 13 Wed, 12:50 pm 
Elite Member

PKD-től nekem az Ubik jött be nagyon, meg a Figyel az ég, és azért nem hagyjuk ki az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?-t sem!
De érdemes elolvasni azokat a novellákat is, amikből film készült, meglátod mekkora a különbség....
Bár talán egy filmet tudok, amit szerintem a papír alapú műhöz képest is egész jól megcsináltak az a Paycheck.

Korbács: én ezt olvastam legelőször Barkertől, én nagyon tetszett a mese horror elemekkel való keveredése. Mondjuk én alapvetően szeretem a meséket meg a fantasyt is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 May 13 Wed, 1:24 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

oolong wrote:
PKD-től nekem az Ubik jött be nagyon, meg a Figyel az ég, és azért nem hagyjuk ki az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?-t sem!
De érdemes elolvasni azokat a novellákat is, amikből film készült, meglátod mekkora a különbség....
Bár talán egy filmet tudok, amit szerintem a papír alapú műhöz képest is egész jól megcsináltak az a Paycheck.

Hűű... a Paycheck film tehát hasonló a regényhez/novellához? *_* Érdemes lenne elolvasnom. Megjelent már magyarul?

Az Álmodnak-e...-be belekezdtem, de nem az enyém volt a könyv, és nem volt időm elolvasni. :( Amit én olvastam belőle, abból semmi köze nem volt a Blade Runner-hez. :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 433 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Next

All times are UTC + 1 hour