foodlfg wrote:
Azért lenne jó, mert így a nép jobban orientálódna az internet felé. (persze ez gyakorlatban fordítva történik) A nép használja egyre többet az internetet a nyomtatott sajtó kárára.
Az internet is lehet színvonalas. Igazából minden lehet. Ez csak azokon múlik, akik alakítják. És itt a lényeg, hogy az interneten a közösség jelenik meg, nem pedig pár ember gondolata.
Azt aláírom h a napilapok online kiadásai kelendőbbek mint a nyomtatott példányok, én sem olvasok évek óta papíron újságot, csak elenyészően ritkán.
Ugyanakkor, amíg minden háztartásba nem jut el a világháló, felesleges arról ábrándozni h a net majd minden nyomtatott médiát kivált. Főleg kis hazánk viszonyait ismerve abszurdum a kijelentésed.
A másik h természetesen lehet az internet is színvonalas, rengeteg jól megszerkesztett, informatív oldal van...a másik oldalon viszont hatalmas hibalehetőségek is vannak ebben. Pl. hogyan nyomozod le a "vonal" másik végén ülő illető kvalitásait és azt h mennyire szakértője egy adott témának? Az automatizált, online világban rengeteg lehetőség adódik mindennemű csalásra és adathamisításra (elég ha belegondolsz hány chatelő "lelkiismeretes" annyira h a valódi önmagának adja ki magát...

)
Megint csak a Wikipedia elkoptatott példáját tudom felhozni: bárki szerkesztheti, ergo olyan is amilyen. Az egyik egyetemi tanárom hivatalos editor a Wikin és beavatott hogy is megy ez: felkerül valami hülyeség, kiszúrják, javítják, majd visszakerül ugyanaz a zagyvaság, mert visszaediteli aki eredetileg is beírt a cikkbe. Értelmetlen bármit is helyrerakni ilyen körülmények között. Gondolom emlékszel még arra az esetre h a spanyol Wikin 3 évig volt fent egy cikk egy nemlétező dologról, mire észrevették. Oltári botrány volt belőle, online és offline egyaránt.
Lehet h analóg világban élek, legalábbis analógabban mint te, ugyanakkor én egyáltalán nem várom repesve h mindenhova magammal hurcolhassam a netet és csak az legyen. És nem csak azért mert kimondottan rühellek a képernyőn olvasni, főleg több száz oldalas könyveket, de azért is mert a neten szinte egyáltalán nem megoldott semmilyen visszaélés (személyi adatokkal, szerzői jogokkal, stb.) felderítése és büntetése. Figyelembe véve h mekkora is a világháló, ez bizony aggasztó.
Szép és jó az internet, való igaz, és az is igaz h ma már elég nehezen boldogulsz nélküle (én pl. már csak egyetem miatt sem tehetem meg h lemondok róla), ugyanakkor vannak olyan rendezetlen hátulütői amik azért elgondolkodtatóak, hacsak egy pillanatra is. És nehogy abban az álomvilágban élj h "az emberek többsége úgysem vetemedik arra hogy..." mert dehogyisnem.