Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 24 Fri, 1:20 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 579 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 39  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 5:04 pm 
Forum Fanatic

Most éppen a Session 9 és a The Machinist c. filmet töltöm, aztán majd meglátjuk, hogy milyenek. :) Előbbire azt mondják, hogy nagyon fosatós (nem a hirtelenmegijesztős, hanem a nyomasztóhangulatos értelemben), utóbbira meg hogy weird, meg mondjuk az inkább thriller, de na. (LOL, és csak most veszem észre, ugyanaz a fószer csinálta mindkettőt XD)

Valaki látta már valamelyiket? Vélemény róluk spoiler nélkül? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:05 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Doll wrote:
Helloszia, egy csodásnak ígérkező gatyába szaratós horrorfilmre leltem... :heart:
Paranormal Activity a címe.
Egyenlőre abban reménykedem, h amerikában a nagyobb mozikban is adják majd, és remélhetőleg valahol letölthetővé válik! 8-)

Most fejeztem be a filmet. Egyrészt klisséparádé az egész. The Blair Witch Project egy házban. A végén pont 1 momentumnyi több konkrétummal mint kéne.

De az az igazság hogy összességében működik a film. Nagyon nyomasztó tud lenni. Azt mondom hogy a Blair Witch elsőre jobban ütött (persze az mára mindenkinek nevetség tárgyává vált, ami végül is érthető) de míg ott csak a vége kezd el sújtani itt végigkísér egy nagyon nyomasztó érzés. A vége picit necces szerintem. Az eredettörténetet kihagytam volna (jobb ha nem tudjuk semmihez sem kötni hogy mi van), a lezárást pedig elnyújtottam volna és ott viszont semmi konkrétumot nem adtam volna a nézőnek.

Azért érdemes vele egy próbát tenni
torrent
felirat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:12 pm 
Forum Fanatic

Mona wrote:
De az az igazság hogy összességében működik a film.

Télleg nemrossz a film, csak nálam elmaradt az a nagy ultrapara-feeling, ami utána is megmarad, amiről mindenki ír. :lol:

Írtam is egyébfilmekhez róla (LOL, miért nem ide?):
Quote:
Megnéztem ezt a Paranormal Activity-t, annyira nem volt "legfélelmetesebb." Volt egyfajta hangulata, meg creepy volt helyenként, de moziban sok emberrel szerintem sokkal jobban ütött volna. Nem volt rossz persze, tetszett a kézikamerás megvalósítás, félelmetesebb meg "realisztikusabb" lett tõle az egész. Nagyon jók voltak a színészek is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 03 Tue, 10:13 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Jigsaw wrote:
Mona wrote:
De az az igazság hogy összességében működik a film.

Télleg nemrossz a film, csak nálam elmaradt az a nagy ultrapara-feeling, ami utána is megmarad, amiről mindenki ír. :lol:

Írtam is egyébfilmekhez róla (LOL, miért nem ide?):
Quote:
Megnéztem ezt a Paranormal Activity-t, annyira nem volt "legfélelmetesebb." Volt egyfajta hangulata, meg creepy volt helyenként, de moziban sok emberrel szerintem sokkal jobban ütött volna. Nem volt rossz persze, tetszett a kézikamerás megvalósítás, félelmetesebb meg "realisztikusabb" lett tõle az egész. Nagyon jók voltak a színészek is.

Igen, a film után semmi para nem maradt. Mondjuk nem is baj :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 04 Wed, 9:30 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Nos, én is megnéztem a Paranormal Activity-t, arra számítva, hogy majd jól betojok. De nem. XD Bevallom, azért voltak benne feszültségteljes pillanatok, de úgy mindent egybevetve Norbi véleményével értek egyet. Kliséhalmaz, főleg a vége. Azért lehet, hogy ma nem alszom olyan jól, mint rendesen... de várjunk csak, sosem alszom jól. XD
Tényleg arra vártam, hogy majd szanaszét fosom magam, tekintve, hogy mindig jobban féltem attól, amit nem látok, de ez így most annyira nem működött... Lehet, azért, mert anno Pécsen volt nekem egy Rezsőm. Rezső egy kedves poltergeist, vagy nem tudom, mi volt, de rendszeresen kopogott nekem az albi falán, azon, amelyiknek a másik oldalán a lépcsőház volt, illetve egyszer felkapcsolta az elemlámpát. De ennyi, jól megvoltunk egymással. :'D Oké, ki lehet röhögni, de máig nem találtunk ezekre a dolgokra értelmes magyarázatot. Néha egész halkan kopácsolt, máskor emberesebbet rávágott a falra. Megszoktam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 05 Thu, 9:36 am 
Site Admin

én eddig csak olvasgattam róla és furcsamód szélsöségesek voltak a kritikák (hú-de-para vs. uncsinulla) szóval egyelöre nem tudom leszedjem-e, vagy nem érdemes.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Nov 05 Thu, 9:45 am 
Forum Expert
Forum Expert

^
Nem érdemes, neked nem tetszene.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 04 Fri, 7:20 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Ezt néztem ma:

The Echo

A Sigaw című fülöp-szigeteki horror amerikai újrája, a rendező ugyanaz. Még valamikor nyáron láttam a trailert, az alapján érdekesnek tűnt, úgyhogy ma végre lerángattam. Őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam, már csak a tapasztalatok alapján is (mostanában alig akad hagyományosabb horror, ami tetszene), de kellemesen csalódtam, mert egész jónak bizonyult. Nem mondom, azért eléggé klisés, de kivételesen ebben az esetben működik a dolog. Hálistennek nincs túlspilázva vizuálisan, ami mostanában több hasonló alkotás élvezetét lerontja (legalábbis nekem, hagyjanak már békén a Floria Sigismondi esztétikával), nem is kifejezetten véres, csak épp annyira, amennyire szükséges. A hangeffektek viszont bitang jók, ami fontos is, mivel ez a film főként a creepy zörejekre épít. Hát párszor rám is hozta a jeges frászt. XD
Mondjuk a befejezéssel annyira nem voltam kibékülve, meg pár momentum bosszantott, de alapjában véve egy jó kis film volt ez, érdemes megpróbálkozni vele, biztos, hogy jobb, mint a hasonló témában operáló szemetek többsége.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 06 Sun, 4:43 pm 
Site Admin

Én meg ennek a hatására elkezdtem tölteni a fülöpszigeteki eredetit.. :grin:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 06 Sun, 5:05 pm 
Forum Expert
Forum Expert

^
Pedig egybehangzó vélemények szerint az amerikai jobb. Ugyanaz a rendező, és az egyik női főszereplő is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 06 Sun, 5:25 pm 
Site Admin

Ohh? Akkor lehet leszedem azt is. Csak abból indultam ki, hogy kb az összes ilyen ázsiai-amcsi remake esetében, még akkor is, ha részben ugyanazok csinálták, az eredeti volt a jobb. :sweatdrop:

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 29 Tue, 7:40 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

a the thing hazai dvd premierje ösztönzött, hogy írjak pár sort john carpenter 82-es kult-horrorjáról.nade haladjunk sorjában...

THE THING FROM ANOTHER WORLD (1951)

Image

az előd (a klasszikus "the" filmek egyike) egy 1938-as john w. campbell jr. által írt könyv adaptációja.

a sztori nagyvonalakban: kutatók felfedeznek egy űrhajót az északi sarkon.megpróbálják kiszabadítani a jég fogságából, de a robbantás során a jármű is megsemmisül.később találják meg a jégbefagyott idegent, amit a bázisukra szállítanak, hogy tanulmányozhassák.mint várható a lény magához tér...

a könyv szerint a lénynek nincs egyéni alakja, miután meggyilkolja, lemásolja áldozata dnsét, tökéletes imitációt alkotva.a korai filmfeldolgozás teljesen eltér ettől a koncepciótól és egy frankenstein teremtménye (frankenstein a professzor, ezt sokan rosszul tudják) szerű idegent kapunk ami növényekre jellemző tulajdonságokkal bír.

az 50-es években készült filmekhez képest elég jól megírt dialógusokat hallhatunk, néhol elég bugyuta, de szórakoztató humorbonbonokkal (ez visszavezethető howard hawks producer korábbi komédiáira).

érdekesség, hogy míg ez a film az északi, addig a carpenter-verzió a déli sarkon játszódik (valószínűleg az egyetlen remake ami az eredetihez képest a föld ellentétes részén játszódik).

carpenter annyira szerette az eredeti filmet, hogy a Halloween (minden idők legtöbbet hozó független horrorja) egyik jelenetében az ment a tvben, sőt az ő verziójában is vannak utalások az előző filmben történt eseményekre így a 82-es verziót tekinthetjük egyfajta sequelnek is.

trailer

THE THING (1982)

Image

én személy szerint imádom a 80-as években készült filmek hangulatát, főleg ha bábtechnikával párosul, (legjobb lenne stereo hanggal és azzal a karakteres vhs képpel megnézni) így örültem amikor meghallottam, hogy a dvdhez nem készítettek új szinkront, így az "eredeti" hangokat élvezhetjük, nem pedig a kismillió mostani minősíthetetlen szinkronstúdió egyikének összecsapott munkáját (mint a szintén most megjelenő shogun nindzsáinál...mi a fene történhetett az eredeti hangokkal, talán elsüllyesztették valahova?).monnyuk azon röhögetem egy sort, hogy kurt russel magyarhangja azonos a félelem és reszketésből az ügyvéd magyarhangjával, sőt hasonló volt a hanglejtése is, így néha nehéz volt komolyan vennem őt.

Image

ez a verzió már hű a könyvből ismert idegenhez, egy sejtimitáló lényhez van szerencsénk ami annyira groteszk és gusztustalan fizimiskával bír
amit írásban vissza sem lehet adni.

a speciális effektusokért és a bábokért rob bottin a felelős aki (akkoriban csupán 22 évesen) lenyűgöző munkát végzett.egy teljes éven át heti hét napot dolgozott, sokszor a díszletek közt aludt mígnem annyira kimerült, hogy kórházban végezte.munkájával bebizonyította, hogy a kreatív elme mindig győzedelmeskedik és az ügyes kéz teremtette speciális effektek nem összehasonlíthatóak a számítógépes technikával elért eredményekhez.

annyira jók a bábok, hogy úgy döntöttem nem postolok képeket a róluk, ha felkeltettem az érdeklődéseteket akkor fedezzétek fel magatoknak őket.

a film fő koncepciója az elszigeteltség és a paranoia, az ellenség ott rejtőzik a legénységben.

Image
"De honnan tudjuk ki nem az?Ha imitáció lennék, tökéletes másolat...honnan tudnátok, hogy nem én vagyok?"

A DVD

mint említettem megmaradt a régi hangsáv ami mindenképpen pirospont (igaz, hogy valószínűleg nemtörődömségnek köszönhető).

a hátoldalon szereplő extrák listáját parasztvakításnak tartom.sokkal többet ígér, mint ami valójában.királyság, hogy van egy 80 perces interjú a készítőkkel de sehol nem találtam a korongon sem mozgóképet sempedig fotókat a bábok készítésének folyamatáról, pedig az érdekelt a legjobban.

ami igazán kemény: sokszor kézzel festett hátterek szerepelnek a filmben, méghozzá nagyon profik.sajnos elfelejtettem, hogy ki festette őket, de azt tudom, hogy hitchcock mellett dolgozott sokáig.nem találtam a neten róla képeket, úgyhogy kifotóztam őket az én verziómból.

Image
Image

Image
Image

ja, és volt egy stop-motion jelenet a film fináléjában (még bottin is említi), ami persze nincs a kimaradt jelenetek közt.

mindemellett a dvd ára 990ft szóval abszolut jó vétel, de ha már egy ekkora klasszikusról van szó kijöhetett volna egy 2 disces változat.

utószóként annyit, hogy a film a bemutatása idején nem kavart nagy port.valószínűleg köszönhető ez annak is, hogy akkortájt jött ki spielberg e.t. című filmje és az embereknek szimpatikusabb volt egy barátságos földönkívüli.mára viszont egy stabil rajongótáborral rendelkezik a film és elérte a kult státusz (állítólag egy remake is úton van).

"A "Dolog" bárminek lehet a metaforája.Betegségnek, AIDS-nek, bárminek ami belőled jön.Lehet akár a bizalom hiánya a mostani világban.Mindenhol ezt látjuk.Országok, emberek...nem bízunk egymásban többé.Nem tudjuk kiben bízhatnánk.Úgy érezzük, hogy valaki, akivel együtt vagyunk, bármikor megtámadhat.Ez maga a "Dolog".Sok igazság van benne elrejtve egy szörnyfilm álcája mögé."

John Carpenter

trailer

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 29 Tue, 8:28 pm 
Forum Fanatic

^ Köszi a király beszámolót! A korábbi változatról nem is tudtam, hogy létezik, de az is jónak tűnik. A '82-es meg azon filmek egyike, amiket már régóta meg akarok nézni. Jó tudni, hogy occsódévédén is lehet kapni! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2009 Dec 30 Wed, 10:27 am 
Site Admin

régi Thing > új Thing.
fura, hogy nagyon szeretem a Carpenter filmeket, föleg az akkoriakat, meg úgy általában annak a korszaknak a '50s sci-fi ramakejeit (Blob, Invasion of the Body Snatchers, stb), de ez valahogy mégsem tetszett igazán.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2010 Feb 22 Mon, 1:37 am 
Forum Junkie
Forum Junkie

itt az ideje pattogtatni egy kis kukoricát, leoltani a lámpákat és nekiülni az evil dead trilógiának!

THE EVIL DEAD (1981)
Image

az evil dead filmek (a romero filmek mellet) a legnagyobb rajongótáborral rendelkező zombihentelős feketekomédiák közt vannak.

a sztori elég tipikus.pár gimis arc víkendre kibérel egy öreg faházikót egy erdő kellős közepén.a pincében porosodik a "holtak könyve" és egy felvevőgép, amin egy tudós elmagyarázza, hogy az erdőt és a házat egy gonosz erő uralja.

a trilógia első része egy független, extra-low budget film, annak minden bájával.a bizonyítani akarás rendkívül sok kreatív kameramozgást eredményez.ó...és a rendező nem más mint sam raimi!igenám a pókember rendezője ezzel a filmjével futott be.

számomra ami a legjobb az egészben, az bruce campbell, ash szerepében.hatalmas arc!!az első perctől imádnivaló figura, igaz a tökös karaktere csak a későbbi részekben bontakiozik ki.ő, raimi, és raimi bátyja együtt készítettek rövidfilmeket a főiskolán, innen a nagy haverság.

tom sullivan felelt a speciális effektekért és nagyon nagy amit művelt.ITT láthattok vele interjút a film készítéséről.nekem úgy tűnik, hogy nagyon jól szórakozhattak.

TRAILER

az első evil dead egy igaz gyöngyszem a horrorfilmek közt, de ideje mélyebben beletúrni a belekbe, és berántani a láncfűrészt.

EVIL DEAD II: DEAD BY DAWN (1987)

Image

kezdetnek egy érdekesség!eddig nekem sem esett le, de így utólag teljesen nyilvánvaló, hogy ez az első rész remake-je.bruce campbell hivatalosan is megerősítette.igaz is, miért menne ash vissza a házba???szóval végülis egy nagyobb büdzsével készült evil dead 1-et kapunk.ezúttal gyorsabb, véresebb, viccesebb, örültebb és kúlosabb is.

a speciális effektekért ezúttal pár tehetséges srác felel, ITT lehet megnézni a 3 részes így készültet, igaz pár kreatúrát eléggé leleplez a vieo.

a pov (position of view) kameramozgások is sokkal trükkösebbek, ezt a nézetet steven spielberg cápa c. filmje tette híressé, azóta rengetegszer láthattátok már horrorfilmekben.ez ugye az a kameramozgás, ami elhiteti a nézővel, hogy a cápa/gyilkos szemén át látjuk az áldozatot, csak jelen esetben őröletes gyorsasággal haladunk keresztül kasul az erdőből indulva, át a kocsi szélvédőjét, majd asht üldözve végig a házon vágás nélkül.

aki nem látta egyik részt sem a három közül, annak azt javaslom kezdje ezzel!nem lehet lemaradni semmiről, és tuti felkelti az érdeklődést a másik két film iránt!

trailer helyett ezúttal ezt ajánlom figyelmetekbe:

GROOVY

EVIL DEAD III: ARMY OF DARKNESS

Image

vagy csak simán army of darkness.az evil dead 3-at sok poszterről elhagyták, hogy más olyanok is beüljenek rá akik nincsenek tudtában annak, hogy ez egy harmadik felvonás (illetve pontosabban második).

ez a rész a középkorban játszódik.a könyv megnyitott egy időalagutat amin keresztül ash krisztus után 1300-ban találja magát.iiiiiiiigen, kicsit fura irányt vettek az események.

először nem csíptem ezt a részt.jópofák voltak a csontvázak, de azért hiányoltam a zombulásokat.aztán rájöttem, hogy nem így kell felfogni.nemjó ha valami ismétli önmagát.ez a rész az ash fanoknak szól!fizikai komédia, és vagány kiszólások tömkelege a film!...ja és van pár nagyon spooky díszlet!

létezik egy közönségbarát, és egy rendezői változata a filmnek.ha végignéztétek az egyiket, érdemes jutyúbon csekkolni a másik jeleneteit, főleg a befejezést, mivel abból is kettő van.

ultrakürály előzetesért erre tessék:

TRAILER

EVIL DEAD IV?

nemrég felkerült imdb-re, és bruce campbell (kicsit pocakosan) elég fura módon erősíti meg egy felvételen.hát reméljük a legjobbakat, nomeg hogy nem szalad meg a kezük cg-t illetően.

Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 579 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour