Én nem ajánlok semmit sem, mert amit ide leírtál arra akármelyik laptop jó a középkategóriában. Érdemes külső alapján dönteni.
Mindenesetre az biztos, hogy ezekre az új hardverekre Windows 7-való, ezért aki 2GB memória alatt vesz gépet, az

. Mondjuk 4GB sem jó, mert az meg már gyanúsan, parasztvakítósan sok (persze attól függ, a kategória melyik részén vagyunk). Tehát valami kiegyensúlyozott gépet érdemes venni, azzal jár legjobban az ember.
Nem tudom, hogy neked honnan kezdődik a középkategória, de nálam olyan 130-180 pénz közt van.
Ez pl egy tipikus középkategóriás gép AMD vonalon. Erős grafikus processzorának köszönhetően maxon megy rajta a
Mirror's Edge (yeee), viszont az akkumulátora nem bírja sokáig kb 1 óra, ezért aki nem akar játszani, annak nem a legjobb választás.
Ha inkább az akus üzemidő fontos, akkor érdemes az intel tájékán nézelődni. Ott grafikában gyengécskék, de processzorban jobbak a fejlettebb gyártástechnológia miatt. Az intel összességében kicsit drágább is mint az AMD, de processzorban erősebb, ami középkategóriában annyira mondjuk nem számít, mert átlagfelhasználáshoz az AMD is elég, úgyhogy inkább csak fogyasztásban tud villantani az intel ebben a kategóriában.
Szóval ugyanannyiért intel vonalon általában erősebb procit kap az ember, de kevesebb VGA-t (ez a graf cuccos), meg talán memóriát is, de amíg 2 giga felett van, addig nem lényeg, és még lehet, hogy innen-onnan le-le csipegetnek a gyártók (pl HDD), de ettől függetlenül az intel is elég jó. Attól függ, mire kell.
Persze max terhelésen akkumulátorról ebben a kategóriában mindegyik gép elég hamar megadja magát, csodákra nem kell számítani. Ezek nem azok a kifejezetten mobil gépek már csak azért sem, mert viszonylag nagyok és nehezek is.
Egyébként én a billentyűzetere szoktam allergiás lenni, kb mindegyik gyártó meg van tévedve. Néha kifejezetten hányadék billentyűzetkiosztásokkal lehet találkozni, szóval arra érdemes figyelni. De a billentyűk formájával is vannak problémáim.