Letöltöttem végre az új albumot és meg is hallgattam. Kellett neki 3 menet ahhoz h bennem összeálljon.
Nem fogok számonként végigmenni rajta. Összességében bennem nagyon pozitív benyomást keltett, sokkal rosszabbra számítottam ugyanis
Azért azt itt jegyezném meg h elbírt volna ez az anyag kicsit tobb munkát és akkor akár lehetett volna a legjobb albumuk is. Így is húzós, de nekem picit összecsapottnak tűnik helyenként.
Továbbra is tartom magam ahhoz h a "Love is dead" helyett lazán mehetett volna rá a "Medicine" mert nekem az jobban passzol az album össz hangulatához, de ezt elmondtam már akkor is amikor kijöttek a preview-k.
Ami nagy hibája nálam h a "13-Thirteen" és a "Devils' Parade" közel vannak egymáshoz az albumon és valami eszméletlenül szét van esve mind a két szám. Nagyon rossz mind a kettő, szerintem. Szét van esve, különösen a "Devils' Parade", egyszerűen nem értem, miért fanolja mindenki. A szövege semmilyen, maga a szám pedig egyszerűen nekem nem áll össze egy kerek egésszé.
A "13 - Thirteen" esetében meg vártam volna h mikor kezdenek el zúzni, ehelyett megy mint egy végtelenített intro, pedig erre a katonás dallamra egy cseszett jó dalt is lehetett volna kerekíteni.
"Love is dead" csak azért jó mert eközött a két gyenge szám között van és valamelyest oldja a mélypont-hangulatot, nekem legalábbis
Szóval nekem az album a "dope"-tól kezd beindulni, innentől az összes szám egyből belopta magát a szívembe. Húzós-zúzós, odabaszós. Kellett már nekik egy ilyen megint, különösen a REDEEMER után (ami nálam gyászosan leszerepelt).
"dope"-al kapcsolatban azt jegyezném meg h azért az a szitár-betét ott a lassú résznél bennem kicsit DEG utánérzés hangulatot keltett ("Reiketsu nariseba" valaki még?), de nem rosszból mondom, csak ilyen érzésem van tőle. Illik a dalba, kellett oda, meg jó is az a szám ahogy van. Megkockáztatom h a legjobb szám az albumon. Az eleje alapján valami iszonyatosan rosszra számítottam, de egyből megfogott.
"Falling" is tetszik, "progress" is, sőt a "Final Call" nagyon kellett ide. Single-ön annyira nemjött be az a dal, de itt most üt, ahogy kell.
Ha már belemásztam a számokba, "Death Point" kapcsán időnként olyan érzésem van mintha a BBS "What goes around comes round"-ját hallgatnám, a Karyu hangján lévő torzítás miatt. A szám ettől függetlenül nálam továbbra is kedvenc.
Írta Szabi h az "abyss" lapos mint befejezés, hát nem tudom, nekem nagyon bejön. Szép, súlyos, jó lezárása az albumnak.
Végéről az elejére, de az introval sincs semmi bajom.
Jó lesz ez koncerten, addig járatom majd szorgalmasan a lejátszókban, ahogy illik.
Egyébként összességében nálam is 10-ből 7 pont. A REDEEMER-t minden esetre feledteti velem, aminek már nagyon örülök.