Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 25 Sat, 1:26 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 2675 posts ]  Go to page Previous  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 179  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 5:35 pm 
Senior Member

Mi köze ennek a gyereknek a japán zenéhez? O_o
De tényleg, Miyavinak pont a hangját kiemelni. Viszont legalább a képen ő van. =D
Ja és hogy felkerült a nemt'ommelyik bulvárújságra, azért az nem semmi. :shock:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 6:22 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Miyavi-nak mindene megvan... kivéve a hangját! Jól gitározik, fergeteges showman, van stílusa... de hangja... az nincs... :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 8:24 pm 
Forum Addict

Lily wrote:
Nyálaztunk is Candy-vel rendesen azokra a pedálokra... Mit tudnék én azokkal művelni... :drool:

Miyavihoz képest mondjuk semmit? :lol:

Lily wrote:
Miyavi-nak mindene megvan... kivéve a hangját! Jól gitározik, fergeteges showman, van stílusa... de hangja... az nincs... :lol: :lol:

Ez baromság. Egyedi, karakteres hangja van, ami tökéletesen passzol a zenéjéhez és a stílusához. Jó hallgatni, úgyhogy jó, és nem lesz kevésbé jó attól, ha valakinek nem tetszik.

Case wrote:
mert a számok többségében azért eléggé hangsúlyos a basszgitár, szóval fura volt, hogy az csak felvételről ment, nomeg amikor még a gitár sem élöben szólt és Meev gyakorlatilag semmit nem csinált a színpadon...

Hát ilyen ez az indie-rock :lol:
Azt hinné a naív olvasó, hogy mielőtt valaki interjút készít egy zenésszel az új albuma kapcsán, legalább meghallgatja és tudja, milyen hangszeren játszanak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 8:37 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

D wrote:
Miyavihoz képest mondjuk semmit? :lol:

Azért a semminél többet... Én is használtam már pedált. :D

Én nem szeretem Miyavi hangját. :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 8:37 pm 
Forum Fanatic

D: Jó, karakteres hangja van, de egyedülállónak nem nevezném azért... xDDD

edit: egy kis hazai: Neon.hu interjú Miyavival

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 8:50 pm 
oshare booty
oshare booty

wow sokat fejlődött angol téren!! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 9:02 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

@D: A naiv olvasó azt is hiszi, hogy az óvodából már kinőttünk, de úgy látszik, nem. /off

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 10:04 pm 
Mumus

Case wrote:
Egész türhetö volt a koncert, a két évvel ezelötti rettenetes haknihoz képest mindenképpen. Meg jól jöhetett volna ki ez a két tagos, minimál megoldás, csak szerintem kicsit azért átestek ezzel a ló túloldalára, mert a számok többségében azért eléggé hangsúlyos a basszgitár, szóval fura volt, hogy az csak felvételről ment, nomeg amikor még a gitár sem élöben szólt és Meev gyakorlatilag semmit nem csinált a színpadon... szerintem szerencsésebb lett volna összerántani valami kis kisérözenekarocskát, vagy legalább egy basszgitárost hozni. De ettöl függetlenül ez most nézhetö volt (mondjuk azért szivesebben lettem volna Slayer-en, föleg a beszámolók alapján. ._.)

Volt valami kütyüje amivel felvette a hangokat show közben vagy előtte pontosan nem emlékszem! Szóval élőben szólt.. de láttad volna az effekt cuccait nagyon durva volt ... !!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 11 Mon, 10:18 pm 
Forum Fanatic

^ Jaja, loop pedálnak hívják, lábbal kapcsolgatással be lehet állítani, hogy éppen felvegye, amit a gitáros játszik, aztán gombnyomásra visszajátssza, egyszer vagy folyamatosan ismételve, gondolom üzemmódtól függően.

Én bírom az ilyen trükközést. :D (meg egyébként a 20-ból csak 5-6 dalban használta)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 2:07 am 
Elite Member

Csak én furcsállom, hogy Case interjújában milyen büszke a Visual Keire, a Neon interjúban meg elhatárolódik tőle? Vagy valamit félre olvastam :S

jó dolog ám a loop pedál! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 10:07 am 
Senior Member

Csak én furcsállom, hogy Case interjújában milyen büszke a Visual Keire, a Neon interjúban meg elhatárolódik tőle? Vagy valamit félre olvastam :S

Case interjú:
"Mindig is úgy tünt, hogy büszke vagy arra, hogy a visual kei színtérhez tartozol (elég csak a Mr. Visual-kei, King Of Neo Visual Rock és hasonló lemezcímekre gondolni). Mit jelent számodra a visual kei és mit gondolsz a színtérről manapság?
M: A visual kei-nél fontosabb számomra, hogy zenész vagyok. A zenészségnél fontosabb, hogy gitáros vagyok. A gitározásnál fontosabb, hogy művész vagyok. És a művészetnél fontosabb, hogy emberi lény vagyok. Szóval mára már nem érdekel, hogy milyen stílushoz vagy színtérhez van közöm, csak az számít, hogy az éneklés az életem."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 10:53 am 
Elite Member

lévi wrote:

Case interjú:
"Mindig is úgy tünt, hogy büszke vagy arra, hogy a visual kei színtérhez tartozol (elég csak a Mr. Visual-kei, King Of Neo Visual Rock és hasonló lemezcímekre gondolni). Mit jelent számodra a visual kei és mit gondolsz a színtérről manapság?
M: A visual kei-nél fontosabb számomra, hogy zenész vagyok. A zenészségnél fontosabb, hogy gitáros vagyok. A gitározásnál fontosabb, hogy művész vagyok. És a művészetnél fontosabb, hogy emberi lény vagyok. Szóval mára már nem érdekel, hogy milyen stílushoz vagy színtérhez van közöm, csak az számít, hogy az éneklés az életem."

Úristen, de félre olvastam...Köszi, köszi^^, én teljesen másra emlékeztem! Lehet túl késő volt. :/ Na majd ma újra olvasom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 11:16 am 
Site Admin

D: ne duzzogjál már ennyire látványosan amiatt, hogy vannak akik nincsenek oda feltétel nélkül Miyavi munkásságáért. A lemezt meg köszöntem, meghallgattam, utánanéztem, szerintem ez lejön az interjúból is eléggé egyértelmüen.

Jigsaw wrote:
^ Jaja, loop pedálnak hívják, lábbal kapcsolgatással be lehet állítani, hogy éppen felvegye, amit a gitáros játszik, aztán gombnyomásra visszajátssza, egyszer vagy folyamatosan ismételve, gondolom üzemmódtól függõen.
Oks, akkor lehet ezt néztem be, böven túl távol voltam ahhoz, hogy lássam a kütyüit, de mondjuk nekem ettöl függetlenül jobban illett volna ehhez a fajta zenéhez egy kis masszív, jammelgetös kisérözenekar, de jó volt ez így is.

Az interjúban (a sajátban is, meg ebben a neonosban is) nekem meg a visual kei témában az volt a fura, hogy alig pár éve még ugye úgy hirdette magát, mint Mr. VK, meg a neo-vk vezéralakja, meg ilyesmik, ezek után kicsit fura ez a drasztikus véleményváltás. Persze láttunk már hasonlót nem egyszer (Laruku, Deg pl.), de ez még talán azoknál is nagyobb kanyar volt. Nomeg az is fura volt, hogy nincs képben azzal, hogy mi az az indie-rock, föleg azután, hogy a Zazen Boys-os faszival együtt dolgozott, pedig a ZB azért mégiscsak az indie-rock aplfája-omegája Japánban.

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 1:42 pm 
Forum Fanatic

Case wrote:
Az interjúban (a sajátban is, meg ebben a neonosban is) nekem meg a visual kei témában az volt a fura, hogy alig pár éve még ugye úgy hirdette magát, mint Mr. VK, meg a neo-vk vezéralakja, meg ilyesmik, ezek után kicsit fura ez a drasztikus véleményváltás. Persze láttunk már hasonlót nem egyszer (Laruku, Deg pl.), de ez még talán azoknál is nagyobb kanyar volt. Nomeg az is fura volt, hogy nincs képben azzal, hogy mi az az indie-rock, föleg azután, hogy a Zazen Boys-os faszival együtt dolgozott, pedig a ZB azért mégiscsak az indie-rock aplfája-omegája Japánban.

Szerintem az a Mr. VK stb. (amit tudtommal ő maga sosem mondott élőben sehol, csak a lemezeinek designjához tartozott) erősen a kiadói nyomás miatt volt (elvégre VK kiadó), meg hát így jobban el is lehetett adni. Aztán gondolom elege lett az egészből --> kiadó- és image-váltás (ami szerintem jót tett neki, legalábbis nekem sokkal jobban tetszik ez a "kevesebb látvány, több zene" koncepció).

Az indie-rock dolog meg fene tudja...én japán oldalon ezt a megnevezést nem nagyon szoktam látni, illetve asszem a Zazen Boys is (mint ahogy csomó más stílusilag "indie" zenekar) pl. major kiadónál van, sz'al lehet, hogy ezért nem értette. :lol: Vagy csak nem egy bejáratott fogalom arrafelé (ilyenkor mindig az a híres példa jut eszembe, hogy a DEG lemezei is ugye "domestic J-pops" kategóriában vannak sok helyen xD).

Kíváncsi vagyok, mikor adja ki az új lemezét, mert az új dalok nagyon bejöttek, főleg a Chase és a Music Free. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2011 Apr 12 Tue, 5:40 pm 
Elite Member

Jigsaw wrote:
sokkal jobban tetszik ez a "kevesebb látvány, több zene" koncepció

this :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2675 posts ]  Go to page Previous  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 179  Next

All times are UTC + 1 hour