Most érzek erőt hozzá, hogy írjak a Bécsi rice - Gram∞Maria koncertről. Mindkét bandáról szeretnék írni, ezért ezt a topicot választottam.
Nos nyitás előtt egy órával érkeztünk meg akkor kb 10 emberke várakozott ott, nagy meglepetésünkre a végére is maximum 50 ember volt a koncerten, szóval nagyon kis családias hangulatban zajlott az egész. Egy órával eltolták a kapunyitást, de az aprócska tömeg nem csüggedt, főleg mikor Yuki és Hiro kijöttek és Yuki mindenkinek az arcába hajolt hogy: Hi!
Második sorba jutottunk, vagyis lényegében egy 150 centis lányka ácsorgott előttem, úgyhogy teljesen jó volt! Kényelmesen elfértünk, mindenkinek volt helye ugrándozni, csápolni, para-parázni!
^^
Mind a két banda eszmééééletlenül jó volt! Nagyon, nagyon élvezetes koncertet adtak.
Gram∞Maria-ék a tavalyi műsort nyomták, bár most végig tökéletesen értettem Shi-no szövegelését. Hatalmas öröm volt amikor a második, harmadik szám körül, nagy mutogatás-integetés-vigyorgás-szemöldökhúzogatás-kombóval jelezte hogy felismert! Ezt majdnem minden szám végén előadta, nagyon örült nekünk. Végig tomboltuk az egészet, tényleg fantasztikus volt. Jah és meg kell említenem Kyont, az új dobos lánykát, aki eszméletlen édes, aranyos kis lolitácska, és nagggyon durván zúzta a dobokat
o_O!! Ohh és persze ugyanúgy volt para-para is amibe Shi-no csúnyán belesült!
XD
A rice koncert pedig álmaim netovábbja, komolyan, ha lehetséges Yuki hangja még fantasztikusabb volt, mint eddig bármelyik felvételen amit hallottam, hihetetlen élmény volt őt élőben meghallgatni. Itt közbeszúrnám, hogy nagyon meglepett emberileg, egyáltalán nem ilyennek képzeltem őt, egy nagyszájú, nagyarcú, cseppet sem normális, szakadt punk kölök, a járása olyan „laza” hogy minden percben attól rettegtem, mindjárt szétesik; nyughatatlan energiabomba, aki előszeretettel taperoltatja magát két csípőcsavarás között és ártatlan lánykák fejeit nyomkodja az ágyékába!
XD Hiro pedig épp az ellenkezője, egy nagyon normális, nyugodt figura. Külön kedvencem volt a nagyon divatos idős úr az elektromos csellóval, bahh amilyen hangokat létrehozott…

!!! Yuki a számok között spontán japán nyelvleckéket tartott és mindig nagyon kawaiinak tartotta ahogy mondtuk a szavakat.
A koncertek után, mindenki megrohamozta a pultokat, ami elég érdekesen működött, ugyanis a banda tagok álltak be és adták a cuccaikat és egyből szignálták is, bár később jött segíteni két emberke. Vettem egy egy CD-t, aláírattattam velük, majd fotózkodás. Amikor Shi-nohoz mentem e célból épp a másik irányba rohant el, utólag kiderült, hogy engem keresett, nagyon aranyos volt azonnal mondta hogy emlékszik ránk a magyarországi koncertről, minimum tízszer elismételte, hogy milyen boldog hogy itt vagyunk, elég sokat beszélgettünk, azt mondta, hogy ő nagyon szívesen jött volna idén is hozzánk és jövőre mindenképp szeretne újra eljönni emellett pedig egy kis bájcsevely, hogy milyen Bécs, meg mennyit utaztunk, hol szálltunk meg stbstb… O-channak pedig nagy örömöket okozott hogy Rai egyből kiszúrta és ő is emlékezett rá! A koncert után segítettünk cipekedni a hotelig (ami két házzal a Viper Room mellett volt), ott is még egy kis beszélgetés, Shi-nonak nagyon ízlett a citromos Gösserem, Yuki pedig nem bírt elmenni úgy mellettünk, hogy ne szóljon be neki valamit!
XD
Szóval az egész, az elejétől a végéig iszonyatosan jó élmény volt!!
A képeket
itt megnézhetitek (a jelszó: suzu), nem válogattam szét a két banda képeit, előbb a Gram∞Maria lépett fel, szóval az ő képeik vannak elől.
Csináltam két videót, fényképezőgéppel, úgyhogy a hangja csúnyás recsegős sajnos.
A videók:
Gram∞Maria,
rice!
Ha valaki szeretné látni őket pixelhibák nélkül is (sajnos Veoh így elcseszte) akkor szóljon és Gazette után feltöltöm őket valahova.