Mona wrote:
valaki más nem látta? érdekelne a véleményük
de éppenséggel megnéztem... nem nagyon sikerült leszűrni belőle sok okosságot... maximum annyit, hogy az elmebajos gyilkos főhős ugye Vietnam-ban harcolt anno valamikor (erre csak utalás van)... meg a gyilkolási módszereiből következtetve az ő felfogása szerint nem gyilkol meg nem is büntet, hanem csak arra akarja "tanítani" az embereket, hogy ne legyenek képmutatók és viselkedjenek normálisan... ugye nem lett volna probléma, ha nem önző a csóringer manusz az elején és nem teszi zsebre a pénzt... meg ugye milyen pénz az? mocskos, mert egy drogüzletre kellett volna
*... és max annyi, hogy a végén a sheriff is rájön, hogy ő sem tette megfelelően a dolgát, mert ugyan rájött és meg is találta a gyilkost, de nem kapta el, és nem kapta meg a büntetését, szóval nem tette meg, ami a feladata lenne, nem tett pontot a végére az ügynek.. és szerintem amikor a végén mondja, hogy kilovagol (lehet, hogy rosszul értelmezem), akkor tudja, hogy ott fogja várni a pasi és megöli, hogy ez az ügy lezárulhasson... szóval a gyilkos tulajdonképp az önzetlenséget keresi vagy mi
**... kulcsjelenet volt, mikor a biciklis kissrác odaadta neki az ingét, anélkül hogy elfogadta volna a pénzt, aztán mégiscsak ráerőszakolta, hogy vegye már el... ott meg is lepődött egy pillanatra a pasi "hogy nocsak emberi érzések"... az egészben nekem az volt a furcsa, hogy egy gyilkos akar "prédikálni" arról, hogy mi a helyes és mi nem... egyébként szerintem is halál unalmas volt, és érthetetlen, ezt is eléggé nyövenyelősen lehet belemagyarázni, amit írtam
* mindenkit legyepált, aki bármilyen kapcsolatba került a "rossz" pénzzel (még a másik magánkopót is, akit a csóri ember megmentésére küldtek)
** elég kettős a személyisége, mert másokat akar "megmenteni", kissé meghasonlott magával, meg a világgal és ez ütközik ki a gyilkolásban, hogy normális akar lenni, de nem tud